donderdag 24 mei 2007

biografie van jules deelder

biografie van jules deelder:

Jules Deelder was geboren in rotterdam. hij bracht hier ook zijn jeugd door, deze was zoals die van de meeste kinderen van zijn leeftijd, alleen hij schreef op zijn 11de al gedichten, zijn eerste genaamd; 'Hoort, men werpt een atoombom'. Drie jaar na dat hij zijn eerste gedicht schreef verscheen zijn debuut album genaamd; gloria satoria.
Naast dichter en schrijver is Deelder een performer (noemt zichzelf "acteur"), (jazz-)drumer, en heel erg fan van de voetbalclub Sparta. Hij gebruikt veel korte zinnetjes, gemixt met Engelse woorden en woorden uit de popwereld. Deelder draagt altijd een gangsterpak, heeft gladgekamd haar, een designer bril en een klein sikje. Jules Deelder is verder bekend van diverse reclamecampagnes, waaronder die voor het jenevermerk Legner, luchtvaartmaatschappij BasiqAir en wasmiddelmerk Robijn (waarvoor hij zelfs een maagdelijk wit kostuum aantrekt). Deelder leeft samen met A.M.C. (Annemarie) Fok. Het paar heeft een in 1985 geboren dochter, Ari genaamd. Zijn dochter neemt een belangrijke plaats in zijn leven in, hij heeft ook een gedicht voor haar geschreven ("Voor Ari").

1 opmerking:

smith zei

Unlike the free, follow model games which 카지노사이트 don't contain money, you have to have made an account to say this bonus